nie warto mrozić smardzy i smardzówek , po rozmrożeniu są zflaczałe , ale to moje zdaniehittmanka pisze:QR_BBPOST Zostały mi jeszcze zamrożone smardzówki na kiedyś
Suszyć albo zjeść na świeżo .
nie warto mrozić smardzy i smardzówek , po rozmrożeniu są zflaczałe , ale to moje zdaniehittmanka pisze:QR_BBPOST Zostały mi jeszcze zamrożone smardzówki na kiedyś
widzę że mi nie zaufałaś to tak jakbyś ugotowała wędzony boczek i wylała wodę bo do niczego się nie nadaję - mówiłem z 30 minut pogotuj To jest tak ja w niektórych atlasach piszą że ceglastopore obgotować wylać wodę... ja tam je duszę i to co najsmaczniejsze nie wylewam do zlewu i żyję Mało tego piszą że nie można pić procentów... co też jest guzik prawdą....hittmanka pisze:QR_BBPOST co prawda obgotowałam ją i wylałam wodę, czego normalnie nie robię ale smak pozostał grzybowy.
Smakowało ? Gołąbki mają ten plus, że rosną latem, gdy nic innego nie rośnieHenryk pisze:QR_BBPOST
Mój pierwszy gołąbek trafi w paszczu miałem trzy sztuki , ale jeden odpadł , był zamieszkały
https://nagrzyby.pl/fotki/upload/2017/0 ... 1e85fc.jpg Na diecie jesteś ?sectroyer pisze:QR_BBPOST I pierwsza w życiu purchawka chropowata, z braku laku ujdzie
Paszcza testowa była większa od próbki testowej muszę powtórzyć testsectroyer pisze:QR_BBPOST Smakowało ?
A za dużo w lesie wtedy nie było to zrobiłem próbęLeszek/S pisze:QR_BBPOSThttps://nagrzyby.pl/fotki/upload/2017/0 ... 1e85fc.jpg Na diecie jesteś ?sectroyer pisze:QR_BBPOST I pierwsza w życiu purchawka chropowata, z braku laku ujdzie
PowodzeniaHenryk pisze:QR_BBPOST Paszcza testowa była większa od próbki testowej muszę powtórzyć test
nie wiem ale tak duże cebuli w stosunku do grzybów zabija smak grzybów może to cebula była gorzka dziś robiłem zupkę w skład której weszły gołąbki kunowe, mleczaje smaczne, borowiki ceglastopore, kolczaki obłączaste, pieprzniki ametystowe i nie było żadnej goryczy Zabijasz smak grzybów cebulą !sectroyer pisze:QR_BBPOST Mleczaj smaczny. Twardawy i gorzki, choć możliwe, że źle przygotowałem
Ehh, wyraźnie goryczkę było czuć jak się trafiło na kawałek grzyba. Gdzieś przeczytałem, że TYLKO rydze nie są w ogóle gorzkiehittmanka pisze:QR_BBPOST też mi się wydaje, że przypiekłeś cebulę i zgorzkniała ...
Link do galerii: |