MOJE PYCHOTKI

Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 883
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 829 razy
Pochwalony: 429 razy

MOJE PYCHOTKI

Postautor: PawelJeleniaGora » czwartek, 5 października 2017, 01:21

:ok: Grzybków zatrzęsienie to i po testować można :) . Pasteryzowałem, pstrykacz pstryknął w momencie zagotowania, póżniej zassał i jest :ok: :ok: :ok: Też tak, robię w małych buteleczkach po soku Gucio :lol: 0,99 pln w Tesco a nakrętka z pstrykaczem i dobrze trzyma a otwór większy prawie dwa razy niż w buteleczkach po Kubusiu :). Jest :ok: :ok: :ok: .




sectroyer
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1895
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
Imię: Michał
Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 439 razy
Pochwalony: 685 razy
Kontakt:

MOJE PYCHOTKI

Postautor: sectroyer » piątek, 11 maja 2018, 17:50

Sezon przetworów czas zacząć !!!! W tym roku startujemy z syropkiem :ok:



Awatar użytkownika

Włóczykij
Moderator
Moderator
Posty: 2255
Rejestracja: niedziela, 6 kwietnia 2008, 17:36
Imię: Mirosław
Ulubione grzyby: opieńka prawdziwek podgrzybek
Lokalizacja: wodzisław śląski
Pochwalił: 68 razy
Pochwalony: 597 razy

MOJE PYCHOTKI

Postautor: Włóczykij » piątek, 11 maja 2018, 17:58

Przetwory, dziś inauguracja,pierwsze słoiki szczawiu spoczywają w szafie.


Ciekawość to pierwszy stopień do znalezienia grzyba.

Awatar użytkownika

Henryk
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1849
Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
Imię: Henryk
Ulubione grzyby: borowik
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 1442 razy
Pochwalony: 1510 razy
Kontakt:

MOJE PYCHOTKI

Postautor: Henryk » piątek, 11 maja 2018, 20:55

QR_BBPOST W tym roku startujemy z syropkiem
:ok: , ile cukru załadowałeś do tego cud syropku :?:


Grzybiarz amator , zbieram grzyby które znam , pewnie dlatego jeszcze żyje .


sectroyer
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1895
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
Imię: Michał
Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 439 razy
Pochwalony: 685 razy
Kontakt:

MOJE PYCHOTKI

Postautor: sectroyer » piątek, 11 maja 2018, 22:03

QR_BBPOST
QR_BBPOST W tym roku startujemy z syropkiem
:ok: , ile cukru załadowałeś do tego cud syropku :?:
Znalazłem informację, by zasypać cukrem co 2/3 cm i na wierzchu ma nie wystawać. Trochę stało, a jak cukier się rozpuszczał, to jeszcze dosypywałem, by pędy nie były na wierzchu. W kilku słojach dosypany cukier się jeszcze rozpuścił, a w kilku nie (pewnie mniej soku w pędach, czy co :?: :zhm: ). Tak czy owak ciężko określić, ale jest słodkie i już schowane w ciemnej komórce :ok:




sectroyer
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1895
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
Imię: Michał
Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 439 razy
Pochwalony: 685 razy
Kontakt:

MOJE PYCHOTKI

Postautor: sectroyer » czwartek, 19 lipca 2018, 13:17

Widzę, że coś posucha nawet w tym wątku ;) No to wrzucam moje wyroby. Zrobione dawno temu, ale najpierw nie było czasu, a potem galeria wysiadła ;)




Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości