Parówka z serem w naleśniku, z sosem grzybowym
-
Autor tematu - Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 18098
- Rejestracja: sobota, 30 lipca 2005, 22:48
- Ulubione grzyby: przede wszystkim borowiczki, a potem pozostałe
- Lokalizacja: Krosno
- Pochwalił: 297 razy
- Pochwalony: 1523 razy
Parówka z serem w naleśniku, z sosem grzybowym
Parówka z serem w naleśniku, z sosem grzybowym
Na początek smażymy naleśniki (mleko, woda, mąka, jajko, sól)
Następnie kładziemy na nie ser żółty (ja dałam starty, bo taki miałam, ale może być w plasterkach)
Na to dajemy parówkę przekrojoną wzdłuż na pół i zawijamy Tak przygotowany produkt panierujemy w jajku i bułce tartej A następnie smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor W międzyczasie, naruszmy nasze szczupłe zapasy grzybowe z ostatniego sezonu, przygotowując do wykonywanej potrawy, dodatek w postaci pysznego sosu grzybowego
W rondelku, na 1 łyżce masła i 1 łyżce oliwy, podsmażamy delikatnie: drobno pokrojoną połówkę cebulki, ząbek czosnku przepuszczony przez praskę i odrobinę imbiru Dodajemy (wyciągniętą z zamrażalnika naszej lodówki) porcję grzybków mieszanych Całość dusimy pod przykryciem przez jakieś 20 minut, odkrywamy, odparowujemy wodę Przyprawiamy pieprzem (białym), solą i ewentualnie maggi, na koniec zagęszczając śmietaną A to już finał naszej ciężkiej pracy kucharskiej
Na początek smażymy naleśniki (mleko, woda, mąka, jajko, sól)
Następnie kładziemy na nie ser żółty (ja dałam starty, bo taki miałam, ale może być w plasterkach)
Na to dajemy parówkę przekrojoną wzdłuż na pół i zawijamy Tak przygotowany produkt panierujemy w jajku i bułce tartej A następnie smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor W międzyczasie, naruszmy nasze szczupłe zapasy grzybowe z ostatniego sezonu, przygotowując do wykonywanej potrawy, dodatek w postaci pysznego sosu grzybowego
W rondelku, na 1 łyżce masła i 1 łyżce oliwy, podsmażamy delikatnie: drobno pokrojoną połówkę cebulki, ząbek czosnku przepuszczony przez praskę i odrobinę imbiru Dodajemy (wyciągniętą z zamrażalnika naszej lodówki) porcję grzybków mieszanych Całość dusimy pod przykryciem przez jakieś 20 minut, odkrywamy, odparowujemy wodę Przyprawiamy pieprzem (białym), solą i ewentualnie maggi, na koniec zagęszczając śmietaną A to już finał naszej ciężkiej pracy kucharskiej
Ostatnio zmieniony niedziela, 27 listopada 2011, 16:48 przez Ania, łącznie zmieniany 1 raz.
...i kiedy przyjdą dni deszczowe, naucz się przechodzić między kroplami
_________________________
Ania
_________________________
Ania
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 22555
- Rejestracja: niedziela, 24 października 2004, 00:00
- Ulubione grzyby: Boletus erythropus
- Lokalizacja: M Kotlinka
- Pochwalił: 14 razy
- Pochwalony: 1458 razy
- Kontakt:
Ania,
jadłem kiedyś coś podobnego i smakowało wybornie tylko grzybasów nie byłoNie spodziewałam się, że tak to będzie smakować
Dopiero poniedziałek, a tyle się zdarzyło...
""""Może się spotkamy znów po kilku latach
Może właśnie tutaj lub na końcu świata-
Zapamiętaj tylko, że się nie zmieniłem
Myślę, co myślałem, wierzę w co wierzyłem""""
""""Może się spotkamy znów po kilku latach
Może właśnie tutaj lub na końcu świata-
Zapamiętaj tylko, że się nie zmieniłem
Myślę, co myślałem, wierzę w co wierzyłem""""
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 10804
- Rejestracja: środa, 8 marca 2006, 23:31
- Ulubione grzyby: wszystkie
- Lokalizacja: Jaworzno
- Pochwalony: 520 razy
- Kontakt:
Bodaj Cię usiekli kusicielko.
Pomysł niezły. W moim przypadku muszę zmodyfikować coś zamiast sosu grzybowego. Albo sos bez grzybków ew. z minimalnym dodatkiem grzybowym. Aaaa nie wiem, coś się wymyśli.
Pomysł niezły. W moim przypadku muszę zmodyfikować coś zamiast sosu grzybowego. Albo sos bez grzybków ew. z minimalnym dodatkiem grzybowym. Aaaa nie wiem, coś się wymyśli.
Leśny samotnik z nieodłącznym aparatem w łapie
Nikon D-90 - Radość fotografowania
Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Nikon Nikkor AF- 70-300 mm f/4-5.6 D VR ED
Nikon Nikkor AF-S 105mm f/2.8G ED-IF VR Macro
Galeria ( od 2006 r. ) https://nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... g2_page=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikon D-90 - Radość fotografowania
Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Nikon Nikkor AF- 70-300 mm f/4-5.6 D VR ED
Nikon Nikkor AF-S 105mm f/2.8G ED-IF VR Macro
Galeria ( od 2006 r. ) https://nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... g2_page=16" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Ania, Można prosić o niusika na potraw ? jeśli nie to sam mogę wstawić w Twoim imieniu
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
ok dzięki już zatwierdzam gdyby było bliżej podjechałbym skosztować wygląda pysznie lubię parówki ale żona jakoś nie chce mi dawaćAnia pisze:Wysłałam
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 10804
- Rejestracja: środa, 8 marca 2006, 23:31
- Ulubione grzyby: wszystkie
- Lokalizacja: Jaworzno
- Pochwalony: 520 razy
- Kontakt:
Ja kupuję jak mnie najdzie ochota. Mam sprawdzone na sobie pewnej firmy i są mniamuśne.Zenit pisze: lubię parówki ale żona jakoś nie chce mi dawać
Leśny samotnik z nieodłącznym aparatem w łapie
Nikon D-90 - Radość fotografowania
Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Nikon Nikkor AF- 70-300 mm f/4-5.6 D VR ED
Nikon Nikkor AF-S 105mm f/2.8G ED-IF VR Macro
Galeria ( od 2006 r. ) https://nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... g2_page=16" onclick="window.open(this.href);return false;
Nikon D-90 - Radość fotografowania
Nikon Nikkor AF-S DX 18-105 mm f/3.5-5.6 VR ED
Nikon Nikkor AF- 70-300 mm f/4-5.6 D VR ED
Nikon Nikkor AF-S 105mm f/2.8G ED-IF VR Macro
Galeria ( od 2006 r. ) https://nagrzyby.pl/galeria/v/users/ ... g2_page=16" onclick="window.open(this.href);return false;