Smażona kania
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 5186
- Rejestracja: czwartek, 5 lipca 2007, 22:10
- Ulubione grzyby: borowiki,rydze,kanie
- Lokalizacja: Krosno
- Pochwalony: 289 razy
Moniś, Innych przepisów nie znam, ale my nadmiar kani albo rozdajemy albo suszymy, rozdrabniamy na proszek i w słoiczku przechowujemy. A później dodaje się do potraw gdzie podbijany jest smak grzybów.
Ewa i Krzysztof
___________________________________________
.....żyjemy w czasach gdy kurewstwo wzbudza zachwyt, a cnota śmieszność....
___________________________________________
.....żyjemy w czasach gdy kurewstwo wzbudza zachwyt, a cnota śmieszność....
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 967
- Rejestracja: poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 22:49
- Ulubione grzyby: własnoręcznie zebrane
- Lokalizacja: Bełchatów
- Pochwalił: 8 razy
- Pochwalony: 225 razy
- Kontakt:
Dzięki tez myślę o ususzeniu. Ale jeszcze jeden przepis znalazłam, więc najpierw wypróbuje i dam znac czy będzie pychotkakrzysio pisze:Moniś, Innych przepisów nie znam, ale my nadmiar kani albo rozdajemy albo suszymy, rozdrabniamy na proszek i w słoiczku przechowujemy. A później dodaje się do potraw gdzie podbijany jest smak grzybów.
Nie musi być łatwo, najważniejsze żeby było warto !
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy
-
- Grzyb prosty
- Posty: 225
- Rejestracja: sobota, 18 sierpnia 2012, 07:31
- Imię: Waldemar
- Ulubione grzyby: Borowik,Czubajka Kania
- Lokalizacja: Sandomierz
- Pochwalił: 1 raz
- Pochwalony: 126 razy
- Kontakt:
x2 jakoś zawsze patelnia i patelnia .Grzybozbieracz pisze: muszę i ja kiedyś popróbować suszenia kani
no chyba że tak jak na filmiku
http://www.youtube.com/watch?v=lo450Us8" onclick="window.open(this.href);return false; ... ure=relmfu
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
no nie polecam trzeba mieć dobry żołądek i czymś wcześniej zmoczonymYakuza pisze:no chyba że tak jak na filmiku
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 967
- Rejestracja: poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 22:49
- Ulubione grzyby: własnoręcznie zebrane
- Lokalizacja: Bełchatów
- Pochwalił: 8 razy
- Pochwalony: 225 razy
- Kontakt:
Teraz mi piszesz jak ja pokroilamSylwiaW pisze:Moniś ususz w całości kapelusze, w zimie namocz na 2-3 min w mleku i smaż jak świeże
Może nastepną partię wypróbuję tak
Póki co zrobiłam kanie w zalewie octowej
Przepis w niusach (jak admin zaakceptuje bo dopiero wstawilam)
Nie musi być łatwo, najważniejsze żeby było warto !
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
już lecęMoniś pisze:Przepis w niusach (jak admin zaakceptuje bo dopiero wstawilam)
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Moniś, Niusik już jest tylko skąd grzybozbieracz brał te miniaturki na czołówkę - sam je robił ? http://www.nagrzyby.pl/index.php?artnam" onclick="window.open(this.href);return false; ... nt&id=5915
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Hubiak przyrośnięty
- Posty: 967
- Rejestracja: poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 22:49
- Ulubione grzyby: własnoręcznie zebrane
- Lokalizacja: Bełchatów
- Pochwalił: 8 razy
- Pochwalony: 225 razy
- Kontakt:
Chyba tak. Poprawi najwyżejZenit pisze:Moniś, Niusik już jest tylko skąd grzybozbieracz brał te miniaturki na czołówkę - sam je robił ? http://www.nagrzyby.pl/index.php?artnam" onclick="window.open(this.href);return false; ... nt&id=5915
Nie musi być łatwo, najważniejsze żeby było warto !