Wodnicha jasnożółta i boczniak w occie?
-
Autor tematu - Hubiak przyrośnięty
- Posty: 780
- Rejestracja: wtorek, 7 sierpnia 2012, 14:47
- Ulubione grzyby: wszystkie grzyby nadające się do jedzenia
- Lokalizacja: Szczecin
- Pochwalony: 815 razy
- Kontakt:
Wodnicha jasnożółta i boczniak w occie?
Na wczorajszym grzybobraniu znalazłam ok. 80 sztuk wodnichy i kilkanaście owocników trzech gatunków boczniaka (w tym dwa dość duże). Wszystkiego od razu nie zjem, więc przeznaczę część na przetwory. Jak smakuje marynowana wodnicha? Czy boczniaki nadają się do marynaty? Oczywiście wcześniej dobrze ugotowane.
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Kwestia gustu i smaku muszą być nieduże kapelusze a najbardziej ostatnio mi smakują boczniaki obgotowane w wodzie z dodatkiem kucharka lub wegety - maja taki rosołowy smak i wciągam je zanim ostygną część obgotowanych do słoika i pasteryzuję duże można w paski i zrobić a'la flaczki lub pół na pół z flaczkamiAnna73 pisze:A co z boczniakami? Czy też są smaczne w occie?
SMACZNEGO