Smażone kanie marynowane w occie.

Awatar użytkownika

Autor tematu
francesca
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 166
Rejestracja: sobota, 20 lipca 2013, 14:09
Lokalizacja: Wielkopolska - Poznań
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 32 razy

Post autor: francesca » piątek, 1 listopada 2013, 22:38

PS Zenit, moja koleżanka, lekarz specjalista medycyny ratunkowej z kliniki toksykologii zeskanowała Twój atlas w HD rozdzielczości, wydrukowała i oprawiła jak należy, bo nie mogła przeboleć, że nie można go kupić:-))


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9013 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » piątek, 1 listopada 2013, 22:41

francesca pisze:Twój atlas w HD rozdzielczości, wydrukowała i oprawiła jak należy, bo nie mogła przeboleć, że nie można go kupić:-))
nakład był bardzo mały bo tylko 1500 szt (niestety jest tam kilka błędów które jeśli byłoby kolejne wydanie będą poprawione - przynajmniej ja jeśli je zauważam przyznaję się do tego nawet dziękuje osobom które zwrócą mi uwagę...


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Autor tematu
francesca
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 166
Rejestracja: sobota, 20 lipca 2013, 14:09
Lokalizacja: Wielkopolska - Poznań
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 32 razy

Post autor: francesca » piątek, 1 listopada 2013, 22:48

Zenit pisze:
francesca pisze:Twój atlas w HD rozdzielczości, wydrukowała i oprawiła jak należy, bo nie mogła przeboleć, że nie można go kupić:-))
nakład był bardzo mały bo tylko 1500 szt (niestety jest tam kilka błędów które jeśli byłoby kolejne wydanie będą poprawione - przynajmniej ja jeśli je zauważam przyznaję się do tego nawet dziękuje osobom które zwrócą mi uwagę...
Mój mąż też znalazł błędy, ale na tyle grube, że wiadomo, że to błędy. (pamiętam coś z borowikiem podobnym niby do jakiegoś grzyba kukurydzianego???) Rano zapytam go co to było.


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9013 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » piątek, 1 listopada 2013, 22:57

francesca pisze:pamiętam coś z borowikiem podobnym niby do jakiegoś grzyba kukurydzianego???)
tak to najgrubszy :) wydawca przez pomyłkę dał zły opis... a specjalnie napisałem właśnie do tego gatunku coś ciekawego... w drugim wydaniu tego nie będzie.


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Autor tematu
francesca
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 166
Rejestracja: sobota, 20 lipca 2013, 14:09
Lokalizacja: Wielkopolska - Poznań
Pochwalił: 2 razy
Pochwalony: 32 razy

Post autor: francesca » piątek, 1 listopada 2013, 23:02

Zenit pisze:
francesca pisze:pamiętam coś z borowikiem podobnym niby do jakiegoś grzyba kukurydzianego???)
tak to najgrubszy :) wydawca przez pomyłkę dał zły opis... a specjalnie napisałem właśnie do tego gatunku coś ciekawego... w drugim wydaniu tego nie będzie.
To nie są "groźne błędy", kazdy, kto choć trochę zna grzyby uzna to za błąd w składzie drukarskim. Co nie zmienia faktu, że czekam na II wydanie, bo już mam dość wypytywania znajomych i rodziny - "skąd masz taaaaaaki atlas":-) Co mnie cieszy jak smardz na Jeepie:)) Zmykam spać (pierwsza noc w nowym domu) Do jutra. Pzdr. Fran.


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9013 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » piątek, 1 listopada 2013, 23:04

francesca pisze:Zmykam spać (pierwsza noc w nowym domu)
no to kolorowych snów :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Mefiu
Grzybas znakomity
Grzybas znakomity
Posty: 3223
Rejestracja: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:59
Ulubione grzyby: Gołąbki ...
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwalił: 376 razy
Pochwalony: 1737 razy

Post autor: Mefiu » sobota, 23 listopada 2013, 20:42

Miałem w tym roku zabrać się za ten przysmak tzn zrobić go lecz nie mam przekonania czy to jest smaczne, panierka i ocet, muszę w 2014 spróbować to zrobić i się przekonać :)


Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73060
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48860 razy
Pochwalony: 9013 razy
Kontakt:

Post autor: Zenit » sobota, 23 listopada 2013, 20:48

grzybymef pisze:Miałem w tym roku zabrać się za ten przysmak tzn zrobić go lecz nie mam przekonania czy to jest smaczne, panierka i ocet,
nie jest złe ale możesz też gdy będziesz miał wiecej kani zrobić coś takiego usmaż sobie jak kotlety ostudź i i zamroź owinięte w folię czy folię aluminiową. Smak się nie zmienia a smakują potem jak świeże. :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://nagrzyby.pl/galeria/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Awatar użytkownika

Mefiu
Grzybas znakomity
Grzybas znakomity
Posty: 3223
Rejestracja: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:59
Ulubione grzyby: Gołąbki ...
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwalił: 376 razy
Pochwalony: 1737 razy

Post autor: Mefiu » sobota, 23 listopada 2013, 21:46

Zenit pisze:
grzybymef pisze:Miałem w tym roku zabrać się za ten przysmak tzn zrobić go lecz nie mam przekonania czy to jest smaczne, panierka i ocet,
nie jest złe ale możesz też gdy będziesz miał więcej kani zrobić coś takiego usmaż sobie jak kotlety ostudź i i zamroź owinięte w folię czy folię aluminiową. Smak się nie zmienia a smakują potem jak świeże. :)
Musze zrobić tak jak mówisz i spróbować te w occie :)


Awatar użytkownika

Moniś
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 967
Rejestracja: poniedziałek, 27 sierpnia 2012, 22:49
Ulubione grzyby: własnoręcznie zebrane
Lokalizacja: Bełchatów
Pochwalił: 8 razy
Pochwalony: 225 razy
Kontakt:

Post autor: Moniś » niedziela, 24 listopada 2013, 21:13

W occie koniecznie. Ja już nie mam. 6 słoiczków poszło takie były pyszne i teraz rok będę czekała na kolejne :roll:


Nie musi być łatwo, najważniejsze żeby było warto !
Awatar użytkownika

Mefiu
Grzybas znakomity
Grzybas znakomity
Posty: 3223
Rejestracja: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:59
Ulubione grzyby: Gołąbki ...
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwalił: 376 razy
Pochwalony: 1737 razy

Post autor: Mefiu » piątek, 13 grudnia 2013, 14:22

Dla mnie małe borowiki i kurki :)


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat