Rybki


Autor tematu
Spike
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 246
Rejestracja: niedziela, 15 września 2013, 22:37
Ulubione grzyby: wszystkie
Pochwalony: 33 razy

Rybki

Post autor: Spike » niedziela, 17 listopada 2013, 16:18

Mam świeże pstrągi, przywiozłem prosto ze stawu i jak je najszybciej i najłatwiej smacznie przyrządzić ??


Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2718 razy
Kontakt:

Post autor: Wojtas » niedziela, 17 listopada 2013, 16:31

Posolić, popieprzyć i na 1 godzinę do lodówki wsadzić. Następnie obtoczyć w mące i na gorący olej wrzucić, smażyć na średnim ogniu aż uzyskają złoty kolor.



Autor tematu
Spike
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 246
Rejestracja: niedziela, 15 września 2013, 22:37
Ulubione grzyby: wszystkie
Pochwalony: 33 razy

Post autor: Spike » niedziela, 17 listopada 2013, 16:35

a w piekarniku coś ?? jakaś folia itd ??coś mi koledzy wspominali ??


Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2718 razy
Kontakt:

Post autor: Wojtas » niedziela, 17 listopada 2013, 17:09

Wolę smażone rybki. W piekarniku to posolić popieprzyć, wegeta, trochę natki pietruszki z masełkiem w środek wsadzić, na godzinę w lodówkę owinięte folią. Potem do piekarnika 180 stopni na 20-30 minut (zależy jak duże pstrągi i jaki piekarnik). Wolę smażone bo z foli to takie jakby ugotowane, ale także dobre.



Autor tematu
Spike
Grzyb prosty
Grzyb prosty
Posty: 246
Rejestracja: niedziela, 15 września 2013, 22:37
Ulubione grzyby: wszystkie
Pochwalony: 33 razy

Post autor: Spike » niedziela, 17 listopada 2013, 19:57

aaaa t, jednak po konsultacjach z żoną zrobimy smażone bo piekarnik...padł.

a wystarczy tylko posolić i popieprzyć ?? nic wiecej ? bo tak przegladałem pobieżnie przepisy i costam o cytrynie było, coś jakieś ziółka dodać , no chciłabym aby mi smakowało .
Rybki "prosto z wody " wychodzą mnie ok 9 zł sztuka więc nie drogo, a ponoć to doskonały sposób na " zdrowe jedzonko "



8seba8
Grzybuś malutki
Grzybuś malutki
Posty: 25
Rejestracja: czwartek, 13 września 2012, 09:46
Ulubione grzyby: prawdziwek
Lokalizacja: Łódź
Pochwalony: 1 raz

Post autor: 8seba8 » sobota, 30 listopada 2013, 21:31

wegeta to nic dobrego:( same erzace!!blee


Awatar użytkownika

Mefiu
Grzybas znakomity
Grzybas znakomity
Posty: 3223
Rejestracja: niedziela, 23 czerwca 2013, 21:59
Ulubione grzyby: Gołąbki ...
Lokalizacja: Rzeszów
Pochwalił: 376 razy
Pochwalony: 1737 razy

Post autor: Mefiu » niedziela, 5 stycznia 2014, 21:15

Najlepsze pstrągi jak dla mnie to : smażone na grilu w foli z dodatkiem masła, przypraw do ryb, koperkiem i cytryną.


ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat