Przyprawy, zioła etc.
: niedziela, 16 kwietnia 2017, 19:58
No to musimy czekać cierpliwie do piątku.
Największe i najstarsze forum grzybiarzy.
https://nagrzyby.pl/forum/
nalewki wymagają cierpliwości... ja jestem na tyle cierpliwy że nalewka z pigwy z ubiegłego roku jeszcze nie zlana... nie mam czasu... gdybym bardzo lubił takie procenty nie byłoby pewnie tak Nalewki z poprzednich lat leżę i czekają na swój czas... W wrześniu będę nimi częstował na grzybobraniach na Mazurach i Kaszubach - w ubiegłym roku zabrałem za mało...kakadu pisze:QR_BBPOST No to musimy czekać cierpliwie do piątku.
Też widzę że w pierwszych dniach mała ładniejszy , intensywniejszy kolor zielony... a tu smak się ma liczyć nie ? To zrobiłeś po odcedzeniu z masą zieloną będziesz dodawał do susów , zup ?kakadu pisze:QR_BBPOST Nalewka z czosnku niedzwiedziego zrobiona Kolor lekko jasno zielony ,
Szczerze mówiąc to jeszcze nic nie zrobiłem z masą czosnkową na razie jest w lodówce i nie mam pomysłu co z nią zrobić . Jakoś w zupie jej nie widzę ze względu na zawartość alkoholu.Zenit pisze:QR_BBPOSTTeż widzę że w pierwszych dniach mała ładniejszy , intensywniejszy kolor zielony... a tu smak się ma liczyć nie ? To zrobiłeś po odcedzeniu z masą zieloną będziesz dodawał do susów , zup ?kakadu pisze:QR_BBPOST Nalewka z czosnku niedzwiedziego zrobiona Kolor lekko jasno zielony ,
no ale alkohol wyparujekakadu pisze:QR_BBPOST nie widzę ze względu na zawartość alkoholu.
Sok z pokrzywy daje na prawdę ogromny potencjał odżywczy. Niewątpliwie warto się przekonać.soohy pisze:QR_BBPOST Jak robię zupy z dzikich roślin, to zawszę dodaję dużo pokrojonej pokrzywy. Znam też historię, jak znajomy, kolegi zrobił sok z pokrzywy dla zdrowia i wypił. Zmiksował pokrzywy i uzyskany sok wypił, ot dla oczyszczenia.
Wracając do dąbrówka, dzisiaj dostrzegłem już kwitnące rośliny!