Potrawy z ryb z grzybami

Awatar użytkownika

hittmanka
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2403
Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
Imię: Zosia
Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 669 razy
Pochwalony: 1066 razy
Kontakt:

Postautor: hittmanka » piątek, 1 stycznia 2016, 15:14

śledzika z octu bym teraz zjadła ale ten mlecz... :/


Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...

Awatar użytkownika

Traper
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1320
Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwalił: 194 razy
Pochwalony: 799 razy
Kontakt:

Postautor: Traper » piątek, 1 stycznia 2016, 15:27

śledzika z octu bym teraz zjadła ale ten mlecz... :/
Nie wiesz co dobre :tak: Z mlecza ściągamy błonkę, przecieramy przez sito, mieszamy z przegotowaną wodą z octem, przyprawami , cebulą . Po wystudzeniu mieszamy z mleczem, zalewamy filety śledzia. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Podajemy z ziemniakami w mundurkach, Ja tak robię :ok: Pychotka :eat:


Moje piosenki i filmiki na YouTube
Szumi las... ma czas.
Jan Sztaudynger

Awatar użytkownika

hittmanka
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2403
Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
Imię: Zosia
Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 669 razy
Pochwalony: 1066 razy
Kontakt:

Postautor: hittmanka » piątek, 1 stycznia 2016, 15:41

może i dobre ale nie będę próbowała :nie: :P


Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...

Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2656 razy
Kontakt:

Postautor: Wojtas » piątek, 1 stycznia 2016, 20:01

Dzwonek z karpia w galarecie, okraszony octem z borowika :eat:



Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73042
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48830 razy
Pochwalony: 9004 razy
Kontakt:

Postautor: Zenit » piątek, 1 stycznia 2016, 22:18

okraszony octem z borowika
:o fotka :ok: i leci ślinka :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://galeria.nagrzyby.pl/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.

Awatar użytkownika

hittmanka
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2403
Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
Imię: Zosia
Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 669 razy
Pochwalony: 1066 razy
Kontakt:

Postautor: hittmanka » piątek, 1 stycznia 2016, 22:19

Ja bym tą fotkę zgłosiła do dekadówki :lol: Borowik pierwsza klasa :ok:


Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...

Awatar użytkownika

Zenit
Założyciel strony oraz forum
Założyciel strony oraz forum
Posty: 73042
Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
Imię: Wiesław
Ulubione grzyby: Smardze...
Lokalizacja: Kraków
Pochwalił: 48830 razy
Pochwalony: 9004 razy
Kontakt:

Postautor: Zenit » piątek, 1 stycznia 2016, 22:32

Ja bym tą fotkę zgłosiła do dekadówki Borowik pierwsza klasa
:ok: dajemy ? :)


Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 -> https://galeria.nagrzyby.pl/main.php


Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.

Awatar użytkownika

hittmanka
Grzybiarz gawędziarz
Grzybiarz gawędziarz
Posty: 2403
Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
Imię: Zosia
Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 669 razy
Pochwalony: 1066 razy
Kontakt:

Postautor: hittmanka » sobota, 2 stycznia 2016, 07:06

Jasne :mrgreen:


Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...

Awatar użytkownika

Nadir
Administrator
Administrator
Posty: 17926
Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
Imię: Piotr
Ulubione grzyby: co roku inne
Lokalizacja: Chełm
Pochwalił: 14107 razy
Pochwalony: 3136 razy

Postautor: Nadir » sobota, 2 stycznia 2016, 08:12

Ja bym tą fotkę zgłosiła do dekadówki :lol: Borowik pierwsza klasa :ok:

Galarety to jeszcze w dekadówkach nie było :lol: , ale w sumie to fotka jest regulaminowa :tak: :D :ok:
Też jestem za dodaniem :tak: , ale to już autor musi sam ją zgłosić gdzie trzeba :)



Awatar użytkownika

Traper
Grzybobiorca
Grzybobiorca
Posty: 1320
Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
Lokalizacja: Częstochowa
Pochwalił: 194 razy
Pochwalony: 799 razy
Kontakt:

Postautor: Traper » poniedziałek, 4 stycznia 2016, 11:15

KARP W GALARECIE
-1spory karp
-włoszczyzna bez kapusty
-3 łyżki masła
-3 listki laur, 5 kulek ziela i 8 pieprzu czarnego
-250 ml białego wina pól słodkiego
- cytryna
-cukier, sól
-żelatynę na 2l płynu.

Robię podobnie, tylko do wywaru dodaję jeszcze garstkę rodzynek i cebulę pokrojoną w piórka :tak: Smacznego :eat:



Moje piosenki i filmiki na YouTube
Szumi las... ma czas.
Jan Sztaudynger


Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość