Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
-
Autor tematu - Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: poniedziałek, 21 września 2020, 15:19
- Pochwalony: 1 raz
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Pasztety grzybowe
1 szklanka posiekanych grzybów (lubię je szatkować tarką do sera)
1/4 C posiekanej cebuli
1 jajko
2 łyżki mąki
2 lub 3 łyżki sera (w zależności od preferencji)
Sól / pieprz / inne przyprawy, które lubisz
Wszystko wymieszać, uformować w placki i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią.
1 szklanka posiekanych grzybów (lubię je szatkować tarką do sera)
1/4 C posiekanej cebuli
1 jajko
2 łyżki mąki
2 lub 3 łyżki sera (w zależności od preferencji)
Sól / pieprz / inne przyprawy, które lubisz
Wszystko wymieszać, uformować w placki i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią.
-
- Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: sobota, 25 marca 2023, 16:03
- Imię: Sondra
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Dzięki za Twój przepis. Do mojego codziennego jadłospisu dołączyło kolejne danie z grzybami.
cuphead
cuphead
-
- Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: środa, 12 kwietnia 2023, 04:36
- Imię: Jared Miller
- Ulubione grzyby: Oyster
Świetnie komponuje się z potrawami z grzybów. Dowiedziałem się wielu dobrych rzeczy w tym temacieSylus pisze: ↑poniedziałek, 21 września 2020, 15:28Pasztety grzybowe
1 szklanka posiekanych grzybów (lubię je szatkować tarką do sera)
1/4 C posiekanej cebuli
1 jajko
2 łyżki mąki
2 lub 3 łyżki sera (w zależności od preferencji)
Sól / pieprz / inne przyprawy, które lubisz
Wszystko wymieszać, uformować w placki i smażyć na średnim ogniu, aż się zrumienią.the backrooms
-
- Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: niedziela, 16 kwietnia 2023, 23:44
- Imię: Natalia
- Ulubione grzyby: Kurka, Opieńka
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Ja i moi znajomi uwielbiają:
Składniki:
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurkow)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- 4 porcje makaronu (np. tagliatelle, penne, fusilli)
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania: https://piosenki-religijne.pl/
1. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
2. W dużym garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody.
3. Posypać mąką i wymieszać. Stopniowo wlewać bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
4. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego naczynia.
5. Polać sos z grzybami i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco lub na ciepło.
Składniki:
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurkow)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- 4 porcje makaronu (np. tagliatelle, penne, fusilli)
- natka pietruszki do dekoracji
Sposób przygotowania: https://piosenki-religijne.pl/
1. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
2. W dużym garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody.
3. Posypać mąką i wymieszać. Stopniowo wlewać bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
4. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego naczynia.
5. Polać sos z grzybami i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco lub na ciepło.
-
- Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: środa, 20 września 2023, 09:39
- Imię: dumbolines
- Ulubione grzyby: Kurki
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Uwielbiam dania z grzybami, w ten weekend spróbuję tego nowego dania. Naprawdę atrakcyjne.
-
- Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: sobota, 23 września 2023, 08:00
- Imię: UshaDestinations
- Ulubione grzyby: White Button Mushroom
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Kremowe risotto z grzybami
Klasyczne włoskie danie z ryżem Arborio, pieczarkami, cebulą, czosnkiem, białym winem i bulionem warzywnym. Wykończ go parmezanem i świeżymi ziołami, aby uzyskać kremowy, pocieszający posiłek.
Usha Destinations
India Travel Blog
Klasyczne włoskie danie z ryżem Arborio, pieczarkami, cebulą, czosnkiem, białym winem i bulionem warzywnym. Wykończ go parmezanem i świeżymi ziołami, aby uzyskać kremowy, pocieszający posiłek.
Usha Destinations
India Travel Blog
Jakie są twoje najlepsze przepisy na grzyby?
Wypróbowałam ten przepis i smakowało wyśmienicie.Borowianka pisze: ↑niedziela, 16 kwietnia 2023, 23:50Ja i moi znajomi uwielbiają:
Składniki:
- 500 g świeżych lub mrożonych grzybów (np. borowików, podgrzybków, kurkow)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki mąki
- 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego
- sól, pieprz, majeranek do smaku
- 4 porcje makaronu (np. tagliatelle, penne, fusilli)
- natka pietruszki do dekoracji
geometry dash world
Sposób przygotowania:
1. Grzyby oczyścić i pokroić na kawałki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
2. W dużym garnku rozgrzać masło i zeszklić na nim cebulę i czosnek. Dodać grzyby i smażyć na średnim ogniu przez około 15 minut, aż zmiękną i odparuje z nich nadmiar wody.
3. Posypać mąką i wymieszać. Stopniowo wlewać bulion, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować na małym ogniu przez około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
4. W międzyczasie ugotować makaron al dente w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do dużego naczynia.
5. Polać sos z grzybami i delikatnie wymieszać. Posypać natką pietruszki i podawać na gorąco lub na ciepło.