Co dziś na obiad

Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » czwartek, 5 października 2017, 19:17

Sensibility, :ok: :drink: jak znajdę :zhm: z pięć okazów , to je nafaszeruję ;)

to co uwielbiam wciągać :mniam:



Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2657 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Wojtas » czwartek, 5 października 2017, 23:20

QR_BBPOST U mnie dziś znowu faszerowane kanie.
Takie eksperymenty to ja lubię, znowu zgłodniałem :eat: :eat: :eat:



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » sobota, 7 października 2017, 19:43





sectroyer
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1895
Rejestracja: wtorek, 22 listopada 2016, 17:20
Imię: Michał
Ulubione grzyby: Kanie, Podgrzybki, Maślaki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 439 razy
Pochwalony: 688 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: sectroyer » sobota, 7 października 2017, 22:53

QR_BBPOST
QR_BBPOST U mnie dziś znowu faszerowane kanie.
Takie eksperymenty to ja lubię, znowu zgłodniałem :eat: :eat: :eat:
A niedawno kań nie chciałeś zbierać ;)



Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2657 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Wojtas » niedziela, 8 października 2017, 21:23

Kani tyle rosło, że przestałem je zbierać, co z przyczepą kań zrobić :?:
Sensi zapodała fajny przepis, więc co do kań, może niedługo się odezwę :eat:

Temacik kulinarny zapodam, właśnie na TVP2, leciała reklama programu "Bake Off - Ale ciacho! - TVP"
Ktoś tam zrobi purchawicę olbrzymią, ktoś zrobi móżdżek ... Ciekawe co im wyjdzie :eat:
Znajdziecie o której to będzie leciało, lub link do programu, to podeślijcie :ok:

Nie mam czasu na przeglądanie całego tematu kulinarnego, nie wiem czy ktoś już o tym pisał, niedługo coś zapodam :cwaniak:
Wrócę do bardzo wczesnych lat dzieciństwa, jedzonko, które tylko kilka razy w życiu jadłem, najwyższy czas na reaktywacje :fotka:



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » poniedziałek, 9 października 2017, 17:50

Wczorajsze :mniam:



Awatar użytkownika

Henryk
Gimnazjalista pozyskiwacz
Gimnazjalista  pozyskiwacz
Posty: 1866
Rejestracja: niedziela, 5 czerwca 2016, 18:32
Imię: Henryk
Ulubione grzyby: borowik
Lokalizacja: Zabrze
Pochwalił: 1503 razy
Pochwalony: 1603 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Henryk » poniedziałek, 9 października 2017, 17:54

:witam: :D ,
Dzisiejsze :mniam: potrawka chińska z łuszczakiem zmiennym .


Grzybiarz amator , zbieram grzyby które znam , pewnie dlatego jeszcze żyje .

Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » wtorek, 10 października 2017, 18:18




Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 902
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 908 razy
Pochwalony: 473 razy

Co dziś na obiad

Postautor: PawelJeleniaGora » wtorek, 10 października 2017, 20:44

Mam pytanie ta żółta fasolka to z puszki, słoika, mrożona czy świeża?.



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » wtorek, 10 października 2017, 22:06

QR_BBPOST żółta fasolka
gotowy produkt ze słoika , ze sklepu w J.G ul.Jana Sobieskiego 37 :D



Awatar użytkownika

PawelJeleniaGora
Hubiak przyrośnięty
Hubiak przyrośnięty
Posty: 902
Rejestracja: sobota, 14 maja 2016, 07:27
Pochwalił: 908 razy
Pochwalony: 473 razy

Co dziś na obiad

Postautor: PawelJeleniaGora » wtorek, 10 października 2017, 23:01

Spytałem bo właśnie taką widziałem w słoikach a świeżej nigdy tak nie kroję. I tak się zastanawiałem czy poprzecinałeś w ten sposób świeżą. Sklep ALDI nigdy tam zakupów nie robiłem, raz wracając z lasu wszedłem tam coś kupić, ale od razu wyszedłem, jedna kasa czynna i full ludzi. Ba nawet nie wchodziłem, przez szybę widziałem :). A w latach 90stych to taki znany sklep był w Niemczech i te ich fajne reklamówki, wtedy królowały u nas. No jeżdzili Polacy właśnie do Aldi po "gratisowe" buty i inne rzeczy :).



Awatar użytkownika

Wojtas
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
Posty: 8093
Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
Imię: Wojciech
Ulubione grzyby: Borowiki
Lokalizacja: Łódź
Pochwalił: 587 razy
Pochwalony: 2657 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Wojtas » czwartek, 12 października 2017, 22:01

Dzisiaj pieczone wołowe :fotka: Takie sobie :cry:
Z wierzchu posolone, popieprzone + tymianek. Pierwszy raz :ok:


Będą jeszcze inne próby:

wołowe gotowane - ten smak trochę pamietam :eat:
wieprzowe gotowane - ten smak trochę pamietam :eat:
wieprzowe pieczone - wielka niewiadoma :?:



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » piątek, 13 października 2017, 19:31

QR_BBPOST Takie sobie :cry:
może gotowane będą :mniam: . :)
Zebrana gąsówka fioletowawa została obgotowana i wraz z cebulką lekko podsmażona na masełku.

Dla mnie z tłuczonymi pyruszkami :mniam: :mniam: niebo w gębie ;)
.



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » sobota, 14 października 2017, 22:20

Przy sobocie , po robocie ;)

to i na talerzu obficie
:D



Awatar użytkownika

Paweł
Grzyb chroniony!
Grzyb chroniony!
Posty: 26668
Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
Lokalizacja: Poznań - Winiary
Pochwalił: 8130 razy
Pochwalony: 19689 razy
Kontakt:

Co dziś na obiad

Postautor: Paweł » poniedziałek, 16 października 2017, 17:22

Nowy tydzień , nowe szamanie :mniam: gąsówki fioletowawej :)


a ponieważ była naga ;) , obok pory :D




Wróć do „Kulinaria”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości