Strona 275 z 281

Co dziś na obiad

: czwartek, 5 października 2017, 19:17
autor: Paweł
Sensibility, :ok: :drink: jak znajdę :zhm: z pięć okazów , to je nafaszeruję ;)

to co uwielbiam wciągać :mniam:

Co dziś na obiad

: czwartek, 5 października 2017, 23:20
autor: Wojtas
Sensibility pisze:QR_BBPOST U mnie dziś znowu faszerowane kanie.
Takie eksperymenty to ja lubię, znowu zgłodniałem :eat: :eat: :eat:

Co dziś na obiad

: sobota, 7 października 2017, 19:43
autor: Paweł

Co dziś na obiad

: sobota, 7 października 2017, 22:53
autor: sectroyer
Wojtas pisze:QR_BBPOST
Sensibility pisze:QR_BBPOST U mnie dziś znowu faszerowane kanie.
Takie eksperymenty to ja lubię, znowu zgłodniałem :eat: :eat: :eat:
A niedawno kań nie chciałeś zbierać ;)

Co dziś na obiad

: niedziela, 8 października 2017, 21:23
autor: Wojtas
Kani tyle rosło, że przestałem je zbierać, co z przyczepą kań zrobić :?:
Sensi zapodała fajny przepis, więc co do kań, może niedługo się odezwę :eat:

Temacik kulinarny zapodam, właśnie na TVP2, leciała reklama programu "Bake Off - Ale ciacho! - TVP"
Ktoś tam zrobi purchawicę olbrzymią, ktoś zrobi móżdżek ... Ciekawe co im wyjdzie :eat:
Znajdziecie o której to będzie leciało, lub link do programu, to podeślijcie :ok:

Nie mam czasu na przeglądanie całego tematu kulinarnego, nie wiem czy ktoś już o tym pisał, niedługo coś zapodam :cwaniak:
Wrócę do bardzo wczesnych lat dzieciństwa, jedzonko, które tylko kilka razy w życiu jadłem, najwyższy czas na reaktywacje :fotka:

Co dziś na obiad

: poniedziałek, 9 października 2017, 17:50
autor: Paweł
Wczorajsze :mniam:

Co dziś na obiad

: poniedziałek, 9 października 2017, 17:54
autor: Henryk
:witam: :D ,
Dzisiejsze :mniam: potrawka chińska z łuszczakiem zmiennym .

Co dziś na obiad

: wtorek, 10 października 2017, 18:18
autor: Paweł

Co dziś na obiad

: wtorek, 10 października 2017, 20:44
autor: PawelJeleniaGora
Mam pytanie ta żółta fasolka to z puszki, słoika, mrożona czy świeża?.

Co dziś na obiad

: wtorek, 10 października 2017, 22:06
autor: Paweł
PawelJeleniaGora pisze:QR_BBPOST żółta fasolka
gotowy produkt ze słoika , ze sklepu w J.G ul.Jana Sobieskiego 37 :D

Co dziś na obiad

: wtorek, 10 października 2017, 23:01
autor: PawelJeleniaGora
Spytałem bo właśnie taką widziałem w słoikach a świeżej nigdy tak nie kroję. I tak się zastanawiałem czy poprzecinałeś w ten sposób świeżą. Sklep ALDI nigdy tam zakupów nie robiłem, raz wracając z lasu wszedłem tam coś kupić, ale od razu wyszedłem, jedna kasa czynna i full ludzi. Ba nawet nie wchodziłem, przez szybę widziałem :). A w latach 90stych to taki znany sklep był w Niemczech i te ich fajne reklamówki, wtedy królowały u nas. No jeżdzili Polacy właśnie do Aldi po "gratisowe" buty i inne rzeczy :).

Co dziś na obiad

: czwartek, 12 października 2017, 22:01
autor: Wojtas
Dzisiaj pieczone wołowe :fotka: Takie sobie :cry:
Z wierzchu posolone, popieprzone + tymianek. Pierwszy raz :ok:


Będą jeszcze inne próby:

wołowe gotowane - ten smak trochę pamietam :eat:
wieprzowe gotowane - ten smak trochę pamietam :eat:
wieprzowe pieczone - wielka niewiadoma :?:

Co dziś na obiad

: piątek, 13 października 2017, 19:31
autor: Paweł
Wojtas pisze:QR_BBPOST Takie sobie :cry:
może gotowane będą :mniam: . :)
Zebrana gąsówka fioletowawa została obgotowana i wraz z cebulką lekko podsmażona na masełku.

Dla mnie z tłuczonymi pyruszkami :mniam: :mniam: niebo w gębie ;)
.

Co dziś na obiad

: sobota, 14 października 2017, 22:20
autor: Paweł
Przy sobocie , po robocie ;)

to i na talerzu obficie
:D

Co dziś na obiad

: poniedziałek, 16 października 2017, 17:22
autor: Paweł
Nowy tydzień , nowe szamanie :mniam: gąsówki fioletowawej :)


a ponieważ była naga ;) , obok pory :D