Grzyby w kuchni
-
Autor tematu - Zarodnik
- Posty: 1
- Rejestracja: poniedziałek, 24 sierpnia 2015, 12:41
- Ulubione grzyby: Kurki
Grzyby w kuchni
Skąd czerpiecie wiedzę, do jakich potraw pasują grzyby? Chodzicie na kursy czy korzystacie tylko z internetu? Ostatnio odkryłam kurs www gdzie m.in. pokazywali jak wykorzystać grzyby w kuchni oraz mnóstwo innych ważnych i ciekawych rzeczy w kuchni.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
dzięki na 100% skorzystam i dam znać jak będzie a są na nim kursy jak reklamować się ? ?elamara pisze:Ostatnio odkryłam kurs www gdzie m.in. pokazywali jak wykorzystać grzyby w kuchni oraz mnóstwo innych ważnych i ciekawych rzeczy w kuchni.
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Posty: 2403
- Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
- Imię: Zosia
- Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 669 razy
- Pochwalony: 1081 razy
- Kontakt:
jak to nie bardzo ?Włóczykij pisze:Do zupy mlecznej nie bardzo.
https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-mleczna-slowianska" onclick="window.open(this.href);return false; a swoją drogą to musi być okropne
przypadkiem trafiłam na taką mini książkę kucharską ale same dobre rzeczy w niej są, dobre i tanie i zupełnie mi nieznane, i zupa mleczna z boczniakami też
http://gotocarpathia.pl/sites/gotocarpa ... zkie_0.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;
Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
-
- Grzyb chroniony!
- Posty: 27340
- Rejestracja: czwartek, 6 stycznia 2011, 18:43
- Lokalizacja: Poznań - Winiary
- Pochwalił: 8669 razy
- Pochwalony: 20857 razy
- Kontakt:
Z opisu składu wynika , że to jakaś polewka 2 litry płynów i 4 ziemniaczki + grzybki = zabawa w berkahittmanka pisze: https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-mleczna-slowianska" onclick="window.open(this.href);return false; a swoją drogą to musi być okropne
Mleko + masło czyli erzac śmietany . Bez użycia 1 l wody może być i w miarę gęste
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Posty: 2264
- Rejestracja: wtorek, 6 maja 2014, 20:31
- Ulubione grzyby: czerwone :)
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pochwalił: 211 razy
- Pochwalony: 1509 razy
- Kontakt:
Paweł pisze:Z opisu składu wynika , że to jakaś polewka 2 litry płynów i 4 ziemniaczki + grzybki = zabawa w berkahittmanka pisze: https://www.przepisy.pl/przepis/zupa-mleczna-slowianska" onclick="window.open(this.href);return false; a swoją drogą to musi być okropne
Mleko + masło czyli erzac śmietany . Bez użycia 1 l wody może być i w miarę gęste
To smak mojego dzieciństwa- właśnie moja babcia robiła taką. Jak pamiętam- najsmaczniejsza zupa na świecie
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy
Zenit, nie trzeba przechodzić kursu, po prostu wystarczy robić na innych forach to co niektórzy "przygodni goście" robią na naszym (a co my namiętnie usuwamy) Zawsze można liczyć na to, że naszych wpisów reklamowych gdzieś tam na innych forach admin tak szybko nie usunie...Zenit pisze:a są na nim kursy jak reklamować się ? ?
Za to do owocowej nadają się znakomicie, bo przecież mają owocnikiWłóczykij pisze:Do zupy mlecznej nie bardzo.hittmanka pisze:Do wszystkichelamara pisze: do jakich potraw pasują grzyby?
Paweł pisze:2 litry płynów i 4 ziemniaczki + grzybki = zabawa w berka
-
- Śmiertelnie trujący zarodnikowiec
- Posty: 8093
- Rejestracja: środa, 23 czerwca 2010, 16:07
- Imię: Wojciech
- Ulubione grzyby: Borowiki
- Lokalizacja: Łódź
- Pochwalił: 587 razy
- Pochwalony: 2718 razy
- Kontakt:
Dzisiejsza zdobycz
Kiedyś pisałem, że odpuszczam sobie zbieranie żółciaków, lecz ten mnie jakoś namówił. Chciałem mu zrobić tylko zdjęcie, lecz gdy go dotknąłem okazało się, że jest bardzo miękki, pomyślałem że tak młodego to jeszcze nie jadłem i trafił pod nóż. W kuchni gdy kroiłem go w paseczki nóż wchodził jak w masło, później 8 min smażenia w głębokim tłuszczu, odlanie tłuszczu i wbicie jajek. Grzyb do końca zachował swoją miękkość, giął się jak makaron. Nie będę zachwalał jego walorów smakowych, gdyż się ich nie doszukałem, lecz już wiem czym się różni młody żółciak od tygodniowego skwarka.
Kiedyś pisałem, że odpuszczam sobie zbieranie żółciaków, lecz ten mnie jakoś namówił. Chciałem mu zrobić tylko zdjęcie, lecz gdy go dotknąłem okazało się, że jest bardzo miękki, pomyślałem że tak młodego to jeszcze nie jadłem i trafił pod nóż. W kuchni gdy kroiłem go w paseczki nóż wchodził jak w masło, później 8 min smażenia w głębokim tłuszczu, odlanie tłuszczu i wbicie jajek. Grzyb do końca zachował swoją miękkość, giął się jak makaron. Nie będę zachwalał jego walorów smakowych, gdyż się ich nie doszukałem, lecz już wiem czym się różni młody żółciak od tygodniowego skwarka.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
mnie bardzo smakuje - musi być jednak bardzo miękki i młody.Agnes pisze:I tak chciałabym spróbować, jak smakuje żółciak
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy