Galaretek kolczasty -marynata?
-
Autor tematu - Grzybuś malutki
- Posty: 28
- Rejestracja: piątek, 9 października 2015, 12:58
- Pochwalony: 3 razy
Galaretek kolczasty -marynata?
Witam wczoraj je widziałem, dzisiaj je zebrałem, może ktoś poradzi jak przyrządzić by nie zepsuć tych grzybków? Jak je zamarynować?
http://zapodaj.net/9d9d8e1a40bea.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://zapodaj.net/4e7df321533a2.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://zapodaj.net/9d9d8e1a40bea.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://zapodaj.net/4e7df321533a2.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Grzybiarz gawędziarz
- Posty: 2403
- Rejestracja: poniedziałek, 27 kwietnia 2015, 09:52
- Imię: Zosia
- Ulubione grzyby: podgrzybki i prawdziwki... innych jeszcze nie zbieram :(
- Lokalizacja: Zabrze
- Pochwalił: 669 razy
- Pochwalony: 1081 razy
- Kontakt:
Może forumowicze mają jakieś swoje przepisy ale jak nic nie znajdziesz to możesz się podeprzeć tym przepisem... dziewczyna zna się na grzybach i ja jej przepisom ufam
http://smacznapyza.blogspot.com/2014/08 ... sty-w.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://smacznapyza.blogspot.com/2014/08 ... sty-w.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Żadna inna rzecz nie da Ci tyle wolności, co pasja.
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
Szczęście, które dostajesz zupełnie za darmo...
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
Smak będzie zaprawy
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
Autor tematu - Grzybuś malutki
- Posty: 28
- Rejestracja: piątek, 9 października 2015, 12:58
- Pochwalony: 3 razy
Zamarynowałem na "oko" albo na "smak" z papryką, cebulą i różnymi przyprawami (dwa małe słoiczki)
Próbowałem na surowo, może przez fakt, że pierwszy raz obcego grzyba i o takiej konsystencji miałem w ustach to wrażenia mieszane.
Czułem jakbym gryzł robaka, może coś jak żelki z tym że praktycznie bez żadnego smaku
Próbowałem na surowo, może przez fakt, że pierwszy raz obcego grzyba i o takiej konsystencji miałem w ustach to wrażenia mieszane.
Czułem jakbym gryzł robaka, może coś jak żelki z tym że praktycznie bez żadnego smaku
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
dokładnie jak na surowotoblerone pisze:może coś jak żelki z tym że praktycznie bez żadnego smaku
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.