Potrawy z ryb z grzybami
-
- Grzybobiorca
- Posty: 1320
- Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
- Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
- Lokalizacja: Częstochowa
- Pochwalił: 194 razy
- Pochwalony: 805 razy
- Kontakt:
Nie wiesz co dobre Z mlecza ściągamy błonkę, przecieramy przez sito, mieszamy z przegotowaną wodą z octem, przyprawami , cebulą . Po wystudzeniu mieszamy z mleczem, zalewamy filety śledzia. Odstawiamy do lodówki na 24 godziny. Podajemy z ziemniakami w mundurkach, Ja tak robię Pychotkahittmanka pisze:śledzika z octu bym teraz zjadła ale ten mlecz...
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
fotka i leci ślinkaWojtas pisze:okraszony octem z borowika
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Założyciel strony oraz forum
- Posty: 73060
- Rejestracja: sobota, 26 listopada 2005, 22:30
- Imię: Wiesław
- Ulubione grzyby: Smardze...
- Lokalizacja: Kraków
- Pochwalił: 48860 razy
- Pochwalony: 9013 razy
- Kontakt:
dajemy ?hittmanka pisze:Ja bym tą fotkę zgłosiła do dekadówki Borowik pierwsza klasa
Zenit - Wiesław Kamiński Grzyboznawca nr 1561
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
http://www.NaGrzyby.pl
Galeria 2005-2016 https://nagrzyby.pl/galeria/main.php
Człowiek jest wielki, nie przez to co ma, lecz przez to kim jest, nie przez to co posiada, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
-
- Administrator
- Posty: 17926
- Rejestracja: wtorek, 5 października 2010, 23:55
- Imię: Piotr
- Ulubione grzyby: co roku inne
- Lokalizacja: Chełm
- Pochwalił: 14106 razy
- Pochwalony: 3136 razy
-
- Grzybobiorca
- Posty: 1320
- Rejestracja: niedziela, 28 grudnia 2014, 17:23
- Ulubione grzyby: Wszystkie jadalne
- Lokalizacja: Częstochowa
- Pochwalił: 194 razy
- Pochwalony: 805 razy
- Kontakt:
ajlaa pisze:KARP W GALARECIE
-1spory karp
-włoszczyzna bez kapusty
-3 łyżki masła
-3 listki laur, 5 kulek ziela i 8 pieprzu czarnego
-250 ml białego wina pól słodkiego
- cytryna
-cukier, sól
-żelatynę na 2l płynu.
Robię podobnie, tylko do wywaru dodaję jeszcze garstkę rodzynek i cebulę pokrojoną w piórka Smacznego